Met Makan 2.0 als een herhaald evenement hebben we een helder, maar krachtig doel voor ogen: de tweede generatie Indische Nederlanders samenbrengen om hun erfgoed te ontdekken, verhalen te delen en duurzame verbindingen te smeden.

Het woord “Makan,” wat “eten” betekent in het Indonesisch en Maleis, vertegenwoordigt niet alleen onze liefde voor heerlijke gerechten, maar belichaamt ook de diepgewortelde culturele en sociale betekenis van voedsel binnen onze gemeenschap. Dit evenement fungeert als een ontmoetingsplaats waar we samenkomen om de smaken en verhalen van onze Indische wortels te delen, en om te begrijpen hoe ons erfgoed onze identiteit vormgeeft.

Het biedt een gelegenheid om nieuwe vriendschappen te sluiten, te luisteren naar inspirerende sprekers en in gesprek te gaan over wat het betekent om als tweede generatie Indische Nederlander te leven in de 21e eeuw. Wij geloven dat door ervaringen te delen en gemeenschappelijke grond te vinden, we een sterkere en meer hechte Indische gemeenschap kunnen opbouwen, die trots is op haar erfgoed.